Widelcowe podsumowanie numer 95 – grudzień 2019/ styczeń 2020
Wydarzyło się w Krakowie (19 -31 grudnia 2019):
20 grudnia, otwarto bar Niewódka.
23 grudnia, otwarto bar Fast Noodles przy ulicy Pijarskiej.
27 grudnia, otwarto Neon przy ulicy Brzozowej.
29 grudnia, restauracja Voila zakończyła działalność w starej lokalizacji. Czekamy na ogłoszenie nowej.
29 grudnia, ogłoszono zamknięcie restauracji Horai.
W grudniu zakończyła działalność restauracja Na POLE.
Wydarzy się w Krakowie (1-15 stycznia 2020):
2 stycznia, warsztaty latte art w Tociekawa.
3 stycznia, cupping Nord Coffee Roasters w Tekturze.
3 stycznia, otwarcie restauracji Współwinni przy ulicy Armii Krajowej.
4 stycznia, otwarcie restauracji Solna 1, w miejsce zamkniętej w grudniu restauracji Na POLE
10 stycznia, warsztaty aeropress w Tociekawa.
10 stycznia, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty sushi.
10 stycznia, w Wine Concept, Dalmacki Testament i Istria Koreniki. Degustacja komentowana.
11 stycznia, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty kuchni japońskiej – ramen.
11 stycznia, w Szkole Sommelierów, Podstawowy kurs wiedzy o winie.
11 stycznia, w Cafe Manggha, Japonia na talerzu – edycja herbaciana.
14 stycznia, w Szkole Sommelierów, WSET Level 1.
15 stycznia, w restauracji Biała Róża, Slow Food Masterclass.
Co dalej?
Na Zabłociu powstaje Galeria Tortów Artystycznych.
Na rogu Kazimierza Wielkiego i Urzędniczej powstaje pizzeria Vicenti.
Wciąż czekamy na otwarcie M22 przy ulicy Miodowej 12.
Więcej informacji na temat dużych wydarzeń kulinarnych w Krakowie w kolejnych miesiącach znajdziecie oczywiście w kalendarium.
rf
sty 11, 2020 @ 21:04:10
Z nowych restauracji to przy przystanku Batorego otwiera się coś nowego, zdaje się koreańskiego:
https://www.facebook.com/ouchicken.official/