Widelcowe podsumowanie numer 109 – październik 2020
OTWARCIA I ZAMKNIĘCIA:
6 października otwarto drugi lokal Charlie’s Pie Shop przy ulic Nadwiślańskiej.
7 października otwarto food trucka Paśnik przy ulicy Dajwór.
15 października otwarto Vegan AF Ramen przy ulicy Krupniczej.
Na 17 października planowane jest otwarcie restauracji Holy Hummus przy ulicy Batorego.
19 października otwarcie Pop Up Coffee Shop.
23 października, otwarcie Soup Culture.
WYDARZY SIĘ (16-31 PAŹDZIERNIKA 2020):
17 października, w Plac Nowy 1, kolacja degustacyjna z pairingiem cocktaili.
22 października, w restauracji Biała Róża kolacja Jesienna gęsina i wina.
23 października, w Szkole Sommelierów, Kocioł bałkański czyli Masterclass win bałkańskich.
24 października, w Magazynie Wina, Ocet balsamiczny + wina z Puglii. Degustacja komentowana.
24 października, w Trzech Gęsiach, kolacja degustacyjna: Z ziemi włoskiej do polskiej.
25 października, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty kuchni włoskiej.
28 października startuje Restaurant Week, który potrwa do 15 listopada.
30 października, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty kuchni japońskiej: ramen.
30 października, w Manoa Green Resto Bar, wieczór degustacyjny.
30 października, w Cafe Oranżeria, Wieczór z kuchnią i kulturą Meksyku.
30 października, w M&P Alkohole i Wina Świata, degustacja Casa De LA Ermita Hiszpania.
31 października, w Plac Nowy 1, kolacja degustacyjna z wine pairingiem.
CO DALEJ?
La Baguette szykuje lokal na Dębnikach.
Przy ulicy Berka Joselewicza powstaje kawiarnia Nic Nowego
Przy ulicy Pawiej powstaje Zdrowa Krowa.
Na ulicy Brzozowej powstaje meze bar Muhabbet.
Pizzeria Vicenti szykuje kolejne dwa lokale: na rogu Kazimierza Wielkiego i Urzędniczej oraz na ulicy Bonifraterskiej.
Przy placu Wolnica powstaje Placek Wolnica. Trwają już ostatnie testy placków.
M22 nadal szykuje lokal przy ulicy Miodowej 12.