W marcu jak w garncu czyli widelcowe podsumowanie numer 76 – luty/ marzec 2019
Wydarzyło się w Krakowie (15 lutego- 1 marca 2019):
18 lutego otwarto Massolit Bakes przy ulicy Targowej (Stare Podgórze).
23 lutego, przy placu Nowym 4 otwarto drugi lokal Pizzatopia.
23 lutego, otwarto The Dog Kiosk przy ulicy Meiselsa, w którym znajdziecie słynne hot-dogi.
Wydarzy się w Krakowie (2-15 marca 2019):
Otwarcie Baru Wschód już w ten weekend 2 i 3 marca.
To również ostatni weekend działalności Zenitu. Będziemy tęsknić!
2 marca, warsztaty kuchni koreańskiej w COOLinarium.
2 marca, w Massolicie, Z winem dookoła Hiszpanii czyli
degustacja win z Penedes, Rias Baixas, La Mancha, Ribera del Duero, Priorat i Rioja.
2 marca, w Kuflach i widelcach, kraftowe parowanie piwa z jedzeniem.
2 marca, w Magazynie Wina, degustacja: Wina Imperium Brytyjskiego.
3 marca, w GMT, niedzielne herbaciane śniadanie z Muratem Kornaevem.
3 marca, w Starej Zajezdni, Krakowskie zapusty.
3 marca, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty: wegańska podróż do Azji.
5 marca, w Kuflach i widelcach, wydarzenie food and beer pairing.
6 marca, w Szkole Sommelierów, Masterclass zrozumieć style porto.
7 marca,w Lutomski.wino, degustacja win białych: Podróż przez Węgry.
7 marca, w Słonecznym Kredensie, w cyklu Czwartkowe wieczory przy winie, warsztaty z degustacją: Czego wino nie lubi?
8 marca, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty dla kobiet: Women Michelin Food.
8 marca, w WINE&more, degustacja win musujących i prezentacja marki Caudalie.
8 marca, w Lutomski.wino, degustacja: 8 kobiet na 8 marca.
8 marca, w Magazynie Wina, kolacja z sumem.
8 marca, w barze Dobry Rok, degustacja win.
9 marca, w Szkole Sommelierów, masterclass czyli degustacja komentowana win z Bordeaux.
10 marca, w Musso Sushi, warsztaty sushi dla dzieci.
13 marca, w Trattorii Venezia, Akademia Kocham Wino.
14 marca, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty: Maroko z jarzynami.
15 marca, w Szkole Sommelierów, Masterclass VDP – zrozumieć wina niemieckie.
Co dalej?
Na Ruczaju powstaje restauracja portugalska Tasca Ruczajnik. Otwarcie w kwietniu.
Przy ulicy Rajskiej powstaje tajska restauracja Molam.
Na Zabłociu powstaje nowy lokal śniadaniowy La Baguette.
Więcej informacji na temat dużych wydarzeń kulinarnych w Krakowie w kolejnych miesiącach znajdziecie oczywiście w kalendarium.