Baran po szczawnicku czyli półfinał Małopolskiego Festiwalu Smaku w Nowym Targu
W ostatnią niedzielę Małopolski Festiwal Smaku zagościł na rynku w Nowym Targu. Było, jak zawsze, gorąca, smacznie i wesoło. Niekwestionowanym królem imprezy został pieczony na rożnie baran po szczawnicku przygotowany przez panią Agnieszkę Niezgodę ze Szczawnicy. Choć do baraniny mam stosunek ambiwalentny, zdecydowanie polecam Wam spróbować barana ze Szczawnicy podczas finału Małopolskiego Festiwalu Smaku, który odbędzie się 23-23 sierpnia, na placu Wolnica w Krakowie.
My, blogerzy, gotowaliśmy oczywiście zupy, fasolową i cygańską (troszkę ten przepis zmodyfikowaliśmy), a włodarze miasta i województwa zaserwowali zupę generalską generała Bema. Oprócz tego kucharze wraz z blogerami przygotowali szereg rożnych smakołyków, w tym kanapki, mięsiwa, sosy. Jutro spotykamy się w Starym Sączu, na ostatnim już półfinale Małopolskiego Festiwalu Smaku. A w sierpniu zapraszamy na finał do Krakowa.