Złotnicka świnia i żabnica czyli wieczór w studio Twój Kucharz
To był niezwykle intensywny weekend. W sobotę przygotowywaliśmy pizzę ze Szromem w Oświęcimiu, w niedzielę degustowaliśmy różnorakie dania i wino na Najedzeni Fest, a w poniedziałek, na ukoronowanie weekendu (wiem, wiem, że to już następny tydzień), spotkaliśmy się w studio Twój Kucharz aby wspólnie pogotować, napić się wina, pośmiać i porozmawiać.
Szef studia, Bartłomiej Płócienniak, jak zwykle przygotował na tę okazję same przysmaki. No dobrze, trochę mu pomogliśmy. Szczególnie w jedzeniu. 😉 Gwiazdami wieczoru były: żabnica z komosą ryżową, porem, esencją z czosnku niedźwiedziego i cytrynowym kawiorem z tapioki oraz złotnicka świnia ( w postaci żeberek) z młoda kapustą, chipsem z ziemniaka, buraczkami i esencjonalnym sosem. Dla takich wieczorów można polubić poniedziałki!